Nieuwsbrief van 16 oktober 2016

Time flies:
10 jaar Sirene  

 
 
Beste klant,

Tien jaar geleden, oktober 2006 was het zover: Nieuwe Binnenweg 82, een nieuw avontuur. Sirene mode en accessoires gaat van start. Ondertitel: Sterk merk voor sterke vrouwen.
De eerste klanten kwamen uit de directe omgeving. In de jaren daarna breidde het klantenbestand zich geleidelijk uit, over Rotterdam, Zuid Holland, de rest van Nederland en de laatste jaren via de webshop zelfs over andere delen van Europa en de wereld.
Wie had dat kunnen denken. 
In 2009 werd nr 82 te klein en huurden we een tweede pand in de straat op nr 116, Sirene 2.

Een van de eerste en meest prominente merken die ik verkoop is OSKA, dat is altijd een belangrijke en constante factor geweest.

Toen dan ook in 2011 vanuit Munchen de vraag kwam of ik geinteresseerd was in een OSKA partnershop hoefde ik niet lang na te denken.

Op nummer 82 werd er al snel weer getimmerd en geschilderd en begin 2012 opende OSKA Rotterdam haar deuren.
Met een schuin oog had ik daarvoor al eens gekeken naar een pand verderop in de straat op nr. 48 / 50 een mooi dubbel pand. Toen de OSKA winkel net op stoom kwam bleek het dubbele pand leeg te komen. Wat te doen? Weer een verbouwing? De voordelen van één winkel wogen zwaarder. Kerst 2012 werd er verhuisd naar 48 / 50 waar we sindsdien heel gelukkig samen onder een dak wonen: OSKA Rotterdam en Sirene Mode.
Een aantal dingen zijn in de loop der jaren veranderd maar de focus op kwaliteit en bijzondere kleding is gebleven. Sommige merken zijn vanaf het begin gebleven, andere zijn vervangen. 
Het uiteindelijke maatbereik van de hele collectie, van maat 36 tot en met 48, werkt uitstekend. We noemen dat Nederlandse maten.
De Binnenweg is een hele goede keuze gebleken. Een dynamische straat waar, naast de vertrouwde winkels, veel nieuwe zaken zijn bijgekomen. Die versterken elkaar en maken de straat tot een plek waar het goed winkelen en verblijven is.
 
Met de komst van de twee webshops kregen we er in feite twee winkels bij:OSKA online en Sirene online.

Veel extra werk maar we zouden niet meer zonder kunnen en merken dat onze klanten er ook de voordelen van zien. Voordat u in de winkel komt hebt u in de webshop al kunnen zien wat te koop is.

Onze webshop klanten proberen we dezelfde service te geven als onze winkel klanten. Vaak passen we artikelen voor ze door of meten we de kleding voor u op om tot een goed en eerlijk advies te komen.
 


wie jarig is
trakteert   

 
Kortom, alle reden voor feest op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober.
 
Twee dagen vieren we ons 10 jarig bestaan. En wie jarig is trakteert: beide dagen krijgt u een korting van 10 % op de hele collectie. En dat geldt ook voor de webshop klanten. Met de kortingscode PARTY10 krijgt u gedurende deze twee dagen ook in de webshop 10 % korting.

Bovendien hebben we in de winkel een kleurrijke collectie mutsen waar u er een uit mag kiezen. Lekker warm van gekookte wol.
En natuurlijk hebben we taart en een lekker hapje en drankje.

U bent van harte welkom.
 
Inschrijving 

geopend

In het kader van de samenwerking met de Kunsthal die we, samen met een aantal collega’s op de Nieuwe Binnenweg hebben, is er op 17 november van 19.00 tot 21.00 uurweer een speciale avond openstelling voor onze klanten. De spectaculaire expositie van Peter Lindbergh, a different vision on fashion photography, is een echte aanrader.
U kunt u nog inschrijven voor dit bezoek aan de Kunsthal. Alleen of met een vriendin, man, zus, collega, etc. Een mailtje sturen naar sirene@sirene-mode.nl is voldoende 
Vanaf 16.30 is er een hapje en een drankje bij OSKA / Sirene.
 
Tentoonstelling

Moniek Meinders 

 

Eveneens op 17 november is om 17.00 uur de opening van een tentoonstelling met werk van de Rotterdamse kunstenares Moniek Meinders bij
OSKA / Sirene en bij Caland Schoen op nr. 14.
Moniek maakt olieverfschilderijen en beelden in hout en brons. 

De schilderijen zijn poetisch en bezield, laag over laag geschilderd, in zachte aardachtige tinten. Figuratie en abstractie vullen elkaar aan.
De ruimte voor de schilderijen is bij ons beperkt. Gelukkig was Anke Griffioen van Caland Schoen meteen in voor het idee om deze expositie samen te doen. Bij Caland Schoen is het meeste werk van Moniek te zien.
Wij vinden haar werk erg mooi. Kom zelf kijken of u ons enthousiasme deelt.
 
English summary.

Time flies: 10 years Sirene
Ten years ago Sirene started at Nieuwe Binnenweg 82. At first clients came mainly from Rotterdam, but soon the range was extended to the rest of Holland and, now, with the two webshops, from all over the world.
In 2009 a second store was opened at number 116.
From the start OSKA was one of my main brands. So when I was asked by OSKA to open a OSKA partner store I was enthousiastic right away. The shop at nr. 82 was converted to an OSKA store. And when a bit later a double shop came available a few doors down the street, after giving it some thought, I decided to combine both shops in one location.
 
No anniversary without a treat ! So on Friday 21 and Saturday 22 of Octobre there is a 10% discount on all items. Also in the webshops a 10% discount will be granted when using the discount code FEEST10.
 
17 November you can join us to the exhibition of Peter Lindbergh at the Kunsthal. Also on 17 November an exhibition of the Dutch artist Moniek Meinders will open at Sirene and at Calandschoen at nr. 14.