____________________________________________________________________

 

COMPANYlogo

KLEUREN, MATEN EN MATERIALEN

INHOUD

 

KLEUREN 

MATEN EN PASVORM

MATERIALEN

DUURZAAMHEID ____________________________________________________________________


 


KLEUREN


Elk seizoen komt OSKA met een een heel nieuwe reeks kleuren. Stephanie Schmitz, de ontwerpster van de OSKA collecties en haar team besteden elk jaar weer veel aandacht om een kleurengamma samen te stellen dat niet alleen mooi en modieus is maar waarin de kleuren ook goed op elkaar zijn afgestemd. 
Dat zorgt voor optimale combinatiemogelijkheden, niet alleen binnen een collectie maar ook tussen de collecties onderling.


Het is niet eenvoudig om kleuren van textiel goed op een computerscherm weer te geven. 
Enerzijds is het afhankelijk van aspecten die wij niet in de hand hebben, zoals de kwaliteit en de de instelling van het scherm waarop de kleuren worden weergegeven. 
Aan de andere kant is het sterk afhankelijk van het materiaal waarin een bepaald kledingstuk uitgevoerd wordt. Zo ziet bijvoorbeeld een zijden bloes in de kleur CHILI er heel anders uit als een katoenen sjaal of een wollen trui in diezelfde kleur.
 

____________________________________________________________________


MATEN EN PASVORM


OSKA hanteert een eigen maatsysteem. De maten lopen van 0 tot en met 5, waarbij de maten 1 t/m 5 het meest gangbaar zijn. Het is niet exact aan te geven met welke confectiematen dat overeenkomt (dat kan namelijk per model verschillen) maar u kunt de volgende vuistregel hanteren:


           • Maat 0 komt ongeveer overeen met maat 36;
           • Maat 1 komt ongeveer overeen met maat 38;
           • Maat 2 komt ongeveer overeen met maat 40;
           • Maat 3 komt ongeveer overeen met maat 42;
           • Maat 4 komt ongeveer overeen met maat 44;
           • Maat 5 komt ongeveer overeen met maat 46.

Zoals gezegd is dit een vuistregel die geldt voor het grootste deel van de collectie. Houd er daarnaast rekening mee dat sommige artikelen wat ruimer uitvallen, andere wat kleiner.
 

Comfort Size
Waar dat van toepassing is wordt met de term Comfort Size in de foto en in de beschrijving van het artikel aangegeven dat het ruim valt. Als u uw kleding graag los en ruim draagt en een voorkeur heeft voor een comfortabel vallende, casual-sportieve stijl, dan is Comfort Size iets voor u. Anders kunt u artikelen met een Comfort Size gerust een  maatje kleiner nemen.


Als u twijfelt kunt u natuurlijk altijd even bellen tijdens de openingstijden van de winkel of een mailtje sturen. 
We adviseren u graag en meten een artikel of maat met plezier even voor u op.
Teleurstelling voorkomen is tenslotte beter dan retourneren.


Nog een opmerking over de pasvorm van linnen broeken. Linnen broeken koopt u het best passend met het gevoel dat het net iets te krap is. De ervaring leert namelijk dat linnen na even dragen enkele centimeters uitloopt. Wast u de broek dan krijgt hij weer de maat die hij origineel heeft.
Koopt u een linnen broek ruim dan loopt u de kans dat hij na even dragen wel erg ruim gaat zitten en dat het een slobberige broek wordt.

____________________________________________________________________ 


MATERIALEN

 
OSKA collecties onderscheiden zich door het speciale karakter van de materialen die gebruikt worden.
Veel van de gebruikte stoffen hebben een exclusieve look en onderscheidende structuren. Bij de keuze van materialen wordt er veel aandacht aan besteed dat de stoffen prettig aanvoelen en makkelijk in onderhoud zijn.

In de zomercollecties speelt linnen dat geverfd wordt na het weven, een belangrijke rol. Dit proces noemt men Piece Dye (of ook wel Garment Dye), i.t.t. het weven met draden die vóór het weven al geverfd zijn (Yarn Died). In de OSKA-collectie herkent u dit doordat de kleurnamen beginnen met de letters PD. 
Linnen heeft een casual en ontspannen uitstraling, voelt zacht en luxueus aan, is levendig van kleur en licht als een lentebries.

In het winterseizoen voert gekookte wol de boventoon, een natuurlijke en warme stof die in verschillende kwaliteiten en kleurschakeringen wordt gebruikt.

Naast gekookte wol en linnen worden veel andere materialen gebruikt zoals katoen, hennep, zijde en wol. OSKA geeft de voorkeur aan natuurlijke stoffen maar staat open voor andere kwaliteiten zolang ze maar een individuele look en optimaal draagcomfort kunnen garanderen. Voordat een stof ingezet wordt in de collectie wordt de stof grondig getest.Op deze site worden de volgende afkortingen gehanteerd om de gebruikte materialen aan te duiden. 
CLY ....................................Lyocell
CO ..................................... Katoen
CUP ................................... Cupro
CV ...................................... Viscose (Rayon)
EL .......................................Elasthan
LI .........................................Linnen
PA ...................................... Polyamide
PES .................................... Polyester
PU ...................................... Polyurethaan
SE .......................................Zijde
WM ......................................Mohair
WO ....................................  Wol
WS .....................................  Cashmere
WV ...................................... Scheerwol


DUURZAAMHEID


Duurzaamheid is van groot belang voor ons.


Duurzaamheid - een concept gevonden in de speech van iedere politicus, elke economische filosofie en ieder marketing concept in de wereld van vandaag. En terecht. Onze middelen zijn eindig. Onze Aarde is niet onkwetsbaar. Het valt niet te ontkennen dat we een verantwoordelijkheid dragen naar onze toekomstige generaties om hen een milieu na te laten die voldoet aan de normen van vandaag.


Duurzaam = blijvend


Wat betekend duurzaamheid voor OSKA? Op de eerste plaats dat wij duurzame mode produceren. Onze materialen en afwerkingen zijn van hoge kwaliteit waardoor ze hun goede pasvorm en mooie uitstraling niet verliezen, seizoen na seizoen. Wij maken tijdloze kledingstukken die hun schoonheid bewaren. Iedere collectie opnieuw, maar ook de seizoenen erna.


Stuk voor stuk


We fabriceren geen kortstondige trends maar we ontwerpen mode waardoor de individuele persoonlijkheid van de klant wordt benadrukt. Mode die zomaar te verwisselen is maar juist zeer veelzijdig is in combineren. Hierdoor is de structuur van onze collectie modulair binnen één collectie en reikt over verschillende seizoenen.


Onze materialen - natuurlijk mooi


Hoog draagcomfort, maximale huid-vriendelijkheid en een aangenaam gevoel - dit zijn de voorwaarden waar wij onze materiaalkeuze op baseren. Samen met onze Europese en Duitse partners ontwikkelen we een groot deel van onze materialen exclusief voor OSKA. Koel linnen en zacht katoen voor de zomer, knuffelig zachte wol en hoogwaardige natuurlijke vezels voor het winterseizoen. Draagcomfort, onderhoudsvriendelijke eigenschappen en wassingen ondergaan intensieve tests en worden vervolgens verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.


Eerlijke samenwerkingen


We leggen de lat hoog bij het kiezen van onze zakelijke partners. We werken alleen met leveranciers en naaiateliers die voldoen aan onze hoge standaarden. Vertrouwen, korte afstanden en jarenlange ervaring - dat is waar onze Tsjechische partners voor staan. Sinds vele jaren wordt een groot deel van onze productie geproduceerd in deze regio, die een lange historie in textiel kent. Hier hebben we een groot aantal middelgrote bedrijven en goed opgeleide experts die met hun expertise een belangrijke bijdrage leveren.


München - ontwerpatelier en creatief brein


Het creatieve hart van OSKA klopt in München. In de wijk München Schwabing ontwikkelen en perfectioneren ontwerpers, modelmakers, technici, stof inkopers, marketingmedewerkers en het uitvoerend management de unieke look van OSKA.


Ieder van de 300 unieke items die internationaal twee keer per jaar in de Voorjaar/Zomer en Herfst/Winter collecties op de markt komt wordt hier ontworpen, op maat gesneden, genaaid, gepast en klaargemaakt voor productie.


Een platte hiërarchie, korte lijntjes en overzichtelijke werkprocessen. Werken in kleine teams is een voorwaarde voor de hoge standaard die we zetten voor het ontwerpen van mode die tijdloos, mooi, van hoge kwaliteit en duurzaam is.


Door het verbeteren van onze standaard, het optimaliseren van onze productietechnieken en het testen van nieuwe materialen gaan we de uitdaging aan. Iedere dag weer, met het oog op het OSKA label, onze klanten en de wereld waar we in leven.